Zoeken

De naam: VeniVidiVeggi

Regelmatig ontmoet ik mensen die zeggen: huh?? HOE heet het bedrijf, zeg je? Ik spreek dan langzaam uit: Veni - Vidi - Veggi. Ik hoor hen denken.......hoe komen ze er op? Wat betekent dat? Konden ze geen gemakkelijkere naam bedenken voor een Vegan Bakery? Want het gaat toch om Vegan Taarten en Vegan Gebak?


Vēnī, vīdī, vīcī (uitspraak in het klassiek Latijn: [ˈweːniː ˈwiːdiː ˈwiːkiː]?; uitspraak in het Kerklatijn: [ˈveni ˈvidi ˈvitʃi]?) (Ik kwam, ik zag, ik overwon) is een bekende Latijnse uitspraak van Julius Caesar, die hij deed in het jaar 47 v.Chr. (Wikipedia).


Wij hebben daar: VeniVidiVeggi van gemaakt. Want wij kwamen op het idee om ons te verdiepen in wat Vegan food is en hoe wij Vegan gebak en taarten zouden kunnen maken. Wij zagen tijdens onze zoektocht een heleboel documentaires waarin werd uitgelegd waarom het eten van Vegan food zinvol is en zagen tevens een heleboel lekkere Vegan recepten die smaakten naar meer! We vielen van de ene verbazing in de andere. Hoe kon het dat er zoveel smakelijk Vegan gebak te maken is. Nooit geweten.

En toen kwam het: het maken van de keuze voor een ander eetpatroon en het overwinnen van oude gewoontes en patronen. Want hoeveel pakken koeienmelk gebruikten wij wel niet in ons voormalige Bakery Cafe voor de cappuccino's, latte macchiato's en koffies verkeerd? En wat eet je ipv vlees bij je avondmaaltijd? En in welke producten in de supermarkt zit eigenlijk melk? Wil ik dat nog wel? Wat zijn de alternatieven? Hoe krijgen we de taart luchtig zonder ei? Het was een behoorlijke strijd en een proces van bewustwording. Maar het voelt als een echte overwinning dat het ons gelukt is. Het vasthouden van de principes en het geloven in een ander eetpatroon, dat meewerkt aan een nieuwe kijk op de inzet van dieren voor mensen. We hebben doorgezet en zijn gestart met VeniVidiVeggi. Onze Vegan Bakery met de lekkerste Vegan verjaardagstaarten, geboortetaarten, kleine taartjes en gebakjes. Laat je verrassen op www.venividiveggi.com

24 keer bekeken0 reacties